Usein kysytyt kysymykset - Maston

Usein kysytyt kysymykset

Saamme usein kysymyksiä siitä, miten ja millä tuotteella maalattava kohde tulisi käsitellä. Löydät valmiita vinkkejä maalaamiseen ja erilaisten pintojen käsittelyyn blogistamme.

Olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä ja niiden vastauksista. Voit rajata kysymyksiä kätevästi suodattamalla niitä aihe-alueiden avulla. Jos et löydä vastausta sivuiltamme, voit lähettää kysymyksen sähköpostilla asiakaspalveluumme osoitteeseen maston@maston.fi.

Voiko eri maalisarjoja käyttää sekaisin?

Parhaan lopputuloksen saamiseksi suosittelemme maalaamaan aina samalla maalityypillä pohjasta pintaan. Akryylimaalilla EI voi maalata alkydimaalin päälle. Alkydimaalilla voi maalata akryylimaalin päälle, kun akryylimaali on kuivunut noin 60 minuuttia. Akryylimaalilla voi maalata Zero vesiohenteisen spraymaalin päälle, joko märkää-märälle tai kun Zero-kerros on läpikuiva. Alkydimaalilla EI voi maalata Zeron päälle.

Miten spraymaaleja tulisi varastoida kotioloissa?

Lämpötilan tulisi olla vähintään +10 °C, eikä missään tapauksessa saa nousta yli +50 °C. Ilman suhteellisen kosteuden pitäisi pysyä alle 40 %, ettei purkki ala ruostua ulkopuolelta.

Voiko syksyllä tai keväällä maalata ulkona?

Maalatessa lämpöä saisi mielellään olla vähintään +15 °C, optimilämpötila +20 °C. Joskus pieniä kohteita voi maalata viileämmässäkin huolehtimalla, että maali ja maalauskohde ovat lämpimiä (viedään lämpimästä ulos) ja että ilma ja maalauskohde ovat kuivia. Maalauksen jälkeen kohde viedään kuivumaan lämpimään, minimissään +15 °C tilaan.

Onko Maston lakoissa UV-suoja?

Akryylilakkojen (AutoACRYL, ONE, ACRYL) ominaisuus on, että lakka kestää ja suojaa lakattua pintaa UV-valolta.

Miten saan sprayliiman tai muun liiman poistettua esimerkiksi autosta?

Maston Sprayliiman kuten useimpien liimojen poistaminen erilaisilta pinnoilta onnistuu helpoiten Ksyleenillä. Kokeilethan kuitenkin varovaisesti huomaamattomaan paikkaan, jottei Ksyleeni vahingoita puhdistettavaa pintaa.

Hammer-maali: Miten Hammeria tulisi ohentaa?

Purkkimaalit Hammer sileä ja vasaralakka voidaan ohentaa Hammer-sarjasta löytyvällä ohenteella.

Voiko Zero spraymaalia suihkuttaa suoraan muoville ja styroksille?

Zerolla voi maalata suoraan muovi- ja styroksipinnoille. Muovipohjamaalia ei välttämättä tarvitse, sillä maali tarttuu pintaan ilmankin. Styroksille voi myös maalata suoraan Zerolla.

Voiko Zerolla maalata kostean tilan välioven?

Ei voi. Zerolla maalattu pinta ei kestä suurta kosteusrasitetta.

Mikä maali soveltuu kromipinnalle?

Jotta kromipintaan saadaan maalille tartunta, pitää pinta hioa mattapintaiseksi. Sen jälkeen pinnalle soveltuu akryylipohjamaali ja -pintamaali.

Haetuimmat

Hammer-maali: Miten Hammeria tulisi ohentaa?