Usein kysytyt kysymykset - Maston

Usein kysytyt kysymykset

Saamme usein kysymyksiä siitä, miten ja millä tuotteella maalattava kohde tulisi käsitellä. Löydät valmiita vinkkejä maalaamiseen ja erilaisten pintojen käsittelyyn blogistamme.

Olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä ja niiden vastauksista. Voit rajata kysymyksiä kätevästi suodattamalla niitä aihe-alueiden avulla. Jos et löydä vastausta sivuiltamme, voit lähettää kysymyksen sähköpostilla asiakaspalveluumme osoitteeseen maston@maston.fi.

Mitä pesuainetta suosittelet RUBBERcompilla maalatuille vanteille?

RUBBERComp on 1-komponenttimaali, johon ei pitäisi käyttää vahvaa rasvanpoistoainetta tai puhdistusaineita, joissa on korkea pH-arvo. Suosittelemme puhdistukseen autoshampoota ja vettä.

Voinko laittaa puolikiiltävän mustan RUBBERcompin päälle RUBBERcomp kirkas lakkavärin?

Kyllä voit, näin pinnasta tulee kiiltävä. Pidä lakkauskerrosten välissä noin 10–20 minuutin tauko, kunnes pinta on ns. pölykuiva.

RUBBERcompilla maalattu pinta jäi appelsiiniseksi, miksi?

Maalausetäisyys Maston RUBBERcompilla on maksimissaan 20 cm. Suosittelemme 15–20 cm etäisyyttä, ohuita maalikerroksia ja mielellään vähintään neljää kerrosta.

Miten RUBBERcomp reagoi, jos laittaa päälle esimerkiksi Maston kirkas lakkaa tai muuta tavallista maalia?

Maali ei lähde enää irti kohteesta, vaan siitä tulee ns. tavallinen maali. Suosittelemme päälle RUBBERcomp läpinäkyvää kirkasta, matta sprayta tai purkkimaalia.

Tuoteinfossa kerrotaan: “pysyy joustavana koko elinikänsä eikä halkea tai haurastu edes äärimmäisissä sääolosuhteissa”. Mikä on oletettu elinikä?

RUBBERcompin elinikä riippuu siitä, mihin pinnoitus tehdään. Riittävän paksu kerros esimerkiksi auton ulkopintaan suihkutettuna kestää muutaman vuoden, mutta kyseessä ei ole pysyvä pinnoite.

Tarttuuko RUBBERcomp EPDM-kumiin?

RUBBERcompin pinta on pehmeä, joten se ei kestä kovin kovaa kulutusta tai jatkuvaa hankausta. Kumin liimattavuusominaisuudet ovat erinomaiset, joten se tarttuu EPDM-kumiin. Kumin ominaisuudet ovat varsin samanlaiset kuin EPDM-kumissa, mutta se on hieman kimmoisempaa, sen sään- ja otsonin kesto on rajallisempi, kulutuskestävyys parempi ja kaasutiiviysominaisuudet parempia kuin EPDM-kumin.

Millaiset ohjeet RUBBERcomp pensselimaalaamiseen?

Pensselilevityksessä ohentaminen ei ole välttämätöntä, sillä pinnasta tulee varsin tasainen ilman ohennusta. Suosittelemme aina useampaa kerrosta, jotta kalvosta tulee riittävän paksu. Riittoisuus on noin 6–8 m2 litralla yhteen kertaan siveltynä tasaiselle pinnalle.

Haetuimmat

Mitä pesuainetta suosittelet RUBBERcompilla maalatuille vanteille?