Usein kysytyt kysymykset - Maston

Usein kysytyt kysymykset

Saamme usein kysymyksiä siitä, miten ja millä tuotteella maalattava kohde tulisi käsitellä. Löydät valmiita vinkkejä maalaamiseen ja erilaisten pintojen käsittelyyn blogistamme.

Olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä ja niiden vastauksista. Voit rajata kysymyksiä kätevästi suodattamalla niitä aihe-alueiden avulla. Jos et löydä vastausta sivuiltamme, voit lähettää kysymyksen sähköpostilla asiakaspalveluumme osoitteeseen maston@maston.fi.

Mitä pesuainetta suosittelet RUBBERcompilla maalatuille vanteille?

RUBBERComp on 1-komponenttimaali, johon ei pitäisi käyttää vahvaa rasvanpoistoainetta tai puhdistusaineita, joissa on korkea pH-arvo. Suosittelemme puhdistukseen autoshampoota ja vettä.

Voiko Maston 2K maalilla maalata alkydimaalin päälle?

Maston alkydimaalin päälle voi maalata, mutta ole tarkkana maalin kuivumisaikojen kanssa. Alkydin pitää olla täysin kuiva ennen 2K:lla maalaamista.

Voiko Maston 2K maalilla maalata akryylimaalin päälle?

Kyllä voi, kun akryylimaalikerros on täysin kuiva

Tarvitseeko 2K pintamaalit pohjamaalin?

Maston 2K pintamaaliin ei tarvitse erikseen pohjamaalia. Jos haluat syystä tai toisesta käyttää pohjamaalia, suosittelemme Maston 2K Epoksi pohjamaalia.

Voiko virallisilla automaaleilla maalata 2K Primerin päälle?

Kyllä ja jopa nopeammin kuin perinteisten 2K epoksimaalien päälle, jotka tarvitsevat 4 tuntia kuivumisaikaa ennen hiontaa. 2K maalille riittää 2–2.5 h kuivumisaika ennen hiontaa tai päällemaalausta.

Kellastuuko 2K lakka auringon paisteessa?

Ei kellastu. Lakka on lisäksi kiillotettavissa ja vahattavissa.

Minkä maalin päälle voi maalata Maston 2K maalilla?

Maston 2K Two spraymaalilla voi maalata melkein minkä tahansa Maston maalilla aikaisemmin maalatun pinnan päälle, kunhan maalattu pinta on kokonaan kuiva. Esimerkiksi alkyydimaalit 7 vrk:n jälkeen ja akryylimaali 24 h jälkeen. Tee kuitenkin koemaalaus ennen varsinaista maalaamista.

Koska 2K maalipinnan voi lakata 2K lakalla?

2K maalipinnan voi lakata saman sarjan 2K lakalla periaatteessa koska tahansa, joko maalipinnan kuivuttua muutamia minuutteja tai pidemmän kuivumisen jälkeen. Saman sarjan tuotteet ovat teknisesti samaa laatua.

Voinko laittaa puolikiiltävän mustan RUBBERcompin päälle RUBBERcomp kirkas lakkavärin?

Kyllä voit, näin pinnasta tulee kiiltävä. Pidä lakkauskerrosten välissä noin 10–20 minuutin tauko, kunnes pinta on ns. pölykuiva.

RUBBERcompilla maalattu pinta jäi appelsiiniseksi, miksi?

Maalausetäisyys Maston RUBBERcompilla on maksimissaan 20 cm. Suosittelemme 15–20 cm etäisyyttä, ohuita maalikerroksia ja mielellään vähintään neljää kerrosta.

Miten RUBBERcomp reagoi, jos laittaa päälle esimerkiksi Maston kirkas lakkaa tai muuta tavallista maalia?

Maali ei lähde enää irti kohteesta, vaan siitä tulee ns. tavallinen maali. Suosittelemme päälle RUBBERcomp läpinäkyvää kirkasta, matta sprayta tai purkkimaalia.

Tuoteinfossa kerrotaan: “pysyy joustavana koko elinikänsä eikä halkea tai haurastu edes äärimmäisissä sääolosuhteissa”. Mikä on oletettu elinikä?

RUBBERcompin elinikä riippuu siitä, mihin pinnoitus tehdään. Riittävän paksu kerros esimerkiksi auton ulkopintaan suihkutettuna kestää muutaman vuoden, mutta kyseessä ei ole pysyvä pinnoite.

Tarttuuko RUBBERcomp EPDM-kumiin?

RUBBERcompin pinta on pehmeä, joten se ei kestä kovin kovaa kulutusta tai jatkuvaa hankausta. Kumin liimattavuusominaisuudet ovat erinomaiset, joten se tarttuu EPDM-kumiin. Kumin ominaisuudet ovat varsin samanlaiset kuin EPDM-kumissa, mutta se on hieman kimmoisempaa, sen sään- ja otsonin kesto on rajallisempi, kulutuskestävyys parempi ja kaasutiiviysominaisuudet parempia kuin EPDM-kumin.

Millaiset ohjeet RUBBERcomp pensselimaalaamiseen?

Pensselilevityksessä ohentaminen ei ole välttämätöntä, sillä pinnasta tulee varsin tasainen ilman ohennusta. Suosittelemme aina useampaa kerrosta, jotta kalvosta tulee riittävän paksu. Riittoisuus on noin 6–8 m2 litralla yhteen kertaan siveltynä tasaiselle pinnalle.

Voiko eri maalisarjoja käyttää sekaisin?

Parhaan lopputuloksen saamiseksi suosittelemme maalaamaan aina samalla maalityypillä pohjasta pintaan. Akryylimaalilla EI voi maalata alkydimaalin päälle. Alkydimaalilla voi maalata akryylimaalin päälle, kun akryylimaali on kuivunut noin 60 minuuttia. Akryylimaalilla voi maalata Zero vesiohenteisen spraymaalin päälle, joko märkää-märälle tai kun Zero-kerros on läpikuiva. Alkydimaalilla EI voi maalata Zeron päälle.

Miten spraymaaleja tulisi varastoida kotioloissa?

Lämpötilan tulisi olla vähintään +10 °C, eikä missään tapauksessa saa nousta yli +50 °C. Ilman suhteellisen kosteuden pitäisi pysyä alle 40 %, ettei purkki ala ruostua ulkopuolelta.

Voiko syksyllä tai keväällä maalata ulkona?

Maalatessa lämpöä saisi mielellään olla vähintään +15 °C, optimilämpötila +20 °C. Joskus pieniä kohteita voi maalata viileämmässäkin huolehtimalla, että maali ja maalauskohde ovat lämpimiä (viedään lämpimästä ulos) ja että ilma ja maalauskohde ovat kuivia. Maalauksen jälkeen kohde viedään kuivumaan lämpimään, minimissään +15 °C tilaan.

Onko Maston lakoissa UV-suoja?

Akryylilakkojen (AutoACRYL, ONE, ACRYL) ominaisuus on, että lakka kestää ja suojaa lakattua pintaa UV-valolta.

Miten saan sprayliiman tai muun liiman poistettua esimerkiksi autosta?

Maston Sprayliiman kuten useimpien liimojen poistaminen erilaisilta pinnoilta onnistuu helpoiten Ksyleenillä. Kokeilethan kuitenkin varovaisesti huomaamattomaan paikkaan, jottei Ksyleeni vahingoita puhdistettavaa pintaa.

Hammer-maali: Miten Hammeria tulisi ohentaa?

Purkkimaalit Hammer sileä ja vasaralakka voidaan ohentaa Hammer-sarjasta löytyvällä ohenteella.

Voiko Zero spraymaalia suihkuttaa suoraan muoville ja styroksille?

Zerolla voi maalata suoraan muovi- ja styroksipinnoille. Muovipohjamaalia ei välttämättä tarvitse, sillä maali tarttuu pintaan ilmankin. Styroksille voi myös maalata suoraan Zerolla.

Voiko Zerolla maalata kostean tilan välioven?

Ei voi. Zerolla maalattu pinta ei kestä suurta kosteusrasitetta.

Mikä maali soveltuu kromipinnalle?

Jotta kromipintaan saadaan maalille tartunta, pitää pinta hioa mattapintaiseksi. Sen jälkeen pinnalle soveltuu akryylipohjamaali ja -pintamaali.

Voiko spraymaalilla maalata lasia?

Kyllä voi. Suosittelemme käyttämään lasille Maston ONE spraymaalia.

Voiko spraymaalilla maalata puuta?

Kyllä voi. Suosittelemme käyttämään puulle joko Maston ONE tai Maston Zero spraymaalia.

Voiko spraymaalilla maalata sisällä?

Kyllä voi. Sisällä maalatessa kannattaa huomioida erityisesti maalattavan kohteen ulkopuolisten pintojen suojaus. Maalipöly saattaa laskeutua kauas kohteesta, joten suojaa kohteet huolellisesti. Sisällä maalatessa suosittelemme käyttämään hajutonta vesiohenteista Maston Zero spraymaalia.

Voiko spraymaalilla maalata muovia?

Suurinta osaa muoveista kyllä. Suosittelemme aina käyttämään muovipohjamaalia. Testaa toimivuus pienelle ja näkymättömälle alueelle ennen kohteen maalausta. Jos pinta ei ole kovin joustava, sen voi päällemaalata Maston ONE spraylla tai jos pinta on joustava, suosittelemme käyttämään Maston RR-spraymaalia (peltikattomaali).

Mikä tuote soveltuu muovikalusteiden maalaukseen?

Muovikalusteiden maalaukseen tuotteistamme parhaiten soveltuu ONE. Puhdista maalattava pinta liasta ja rasvasta esimerkiksi Maston Rasvanpoistajalla. Lisää pohjamaaliksi ohut harsomainen kerros Plastic primeria ja väriksi ONE spraymaali. Lopuksi lakkaus ONE lakalla (matta tai kiiltävä).

Mikä CarColor värisävy on oikea minun autooni?

Oikean CarColor värisävyn löydät helposti autoväriselaimestamme osoitteessa:

https://www.car-rep.fi/colorguide/index.php/maston_fi_carcolor

Mistä löydän jälleenmyyjän?

Jälleenmyyjät löydät helposti jälleenmyyjähaustamme osoitteesta: https://maston.fi/jalleenmyyjat/

Voiko Mastonilta tilata tuotteita suoraan?

Voit tilata Maston-tuotteet suoraan verkkokaupastamme.

Haetuimmat

Hammer-maali: Miten Hammeria tulisi ohentaa?

Jos autolakassa on pieni lakkavika, voiko päälle maalata 2K PU lakalla ja häivyttää hiomalla reunat?

Mistä löydän jälleenmyyjän?

Mitä pesuainetta suosittelet RUBBERcompilla maalatuille vanteille?