Usein kysytyt kysymykset - Maston

Usein kysytyt kysymykset

Saamme usein kysymyksiä siitä, miten ja millä tuotteella maalattava kohde tulisi käsitellä. Löydät valmiita vinkkejä maalaamiseen ja erilaisten pintojen käsittelyyn blogistamme.

Olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä ja niiden vastauksista. Voit rajata kysymyksiä kätevästi suodattamalla niitä aihe-alueiden avulla. Jos et löydä vastausta sivuiltamme, voit lähettää kysymyksen sähköpostilla asiakaspalveluumme osoitteeseen maston@maston.fi.

Voiko Maston 2K maalilla maalata alkydimaalin päälle?

Maston alkydimaalin päälle voi maalata, mutta ole tarkkana maalin kuivumisaikojen kanssa. Alkydin pitää olla täysin kuiva ennen 2K:lla maalaamista.

Voiko Maston 2K maalilla maalata akryylimaalin päälle?

Kyllä voi, kun akryylimaalikerros on täysin kuiva

Tarvitseeko 2K pintamaalit pohjamaalin?

Maston 2K pintamaaliin ei tarvitse erikseen pohjamaalia. Jos haluat syystä tai toisesta käyttää pohjamaalia, suosittelemme Maston 2K Epoksi pohjamaalia.

Voiko virallisilla automaaleilla maalata 2K Primerin päälle?

Kyllä ja jopa nopeammin kuin perinteisten 2K epoksimaalien päälle, jotka tarvitsevat 4 tuntia kuivumisaikaa ennen hiontaa. 2K maalille riittää 2–2.5 h kuivumisaika ennen hiontaa tai päällemaalausta.

Kellastuuko 2K lakka auringon paisteessa?

Ei kellastu. Lakka on lisäksi kiillotettavissa ja vahattavissa.

Minkä maalin päälle voi maalata Maston 2K maalilla?

Maston 2K Two spraymaalilla voi maalata melkein minkä tahansa Maston maalilla aikaisemmin maalatun pinnan päälle, kunhan maalattu pinta on kokonaan kuiva. Esimerkiksi alkyydimaalit 7 vrk:n jälkeen ja akryylimaali 24 h jälkeen. Tee kuitenkin koemaalaus ennen varsinaista maalaamista.

Koska 2K maalipinnan voi lakata 2K lakalla?

2K maalipinnan voi lakata saman sarjan 2K lakalla periaatteessa koska tahansa, joko maalipinnan kuivuttua muutamia minuutteja tai pidemmän kuivumisen jälkeen. Saman sarjan tuotteet ovat teknisesti samaa laatua.

Haetuimmat

Jos autolakassa on pieni lakkavika, voiko päälle maalata 2K PU lakalla ja häivyttää hiomalla reunat?