Sprayfärg - Maston

Sprayfärg för alla ytor

Med Maston spraymålarfärger kan du måla metall, trä, plast, glas, sten, betong och även asfalt

Sprayfärg

En tumregel är att Maston sprayfärg lämpar sig för nästan ALLA obehandlade ytor samt målade och lackerade ytor somtorkat i minst en månad. Enda undantagen från denna regel är tidigare vaxade eller oljade ytor. Provmåla ändå för säkerhets skull innan du börjar målningsarbetet. Det är ovanligt att gamla målarfärger reagerar med Maston målarfärg. Om ett gammalt målarfärgslager mjuknar, blir bubblig eller skalas av inom några minuter, kan den tidigare målarfärgsytan inte målas över.

Med Maston spraymålarfärger kan du måla i stort sett alla material, som trä, metall, glas, sten, betong och hårdplaster. Med hjälp av Maston grundfärg kan du även måla mjuka plaster och rostangripna ytor.

 


Snabbtips för målning

PIKTOGRAM I och med uppdateringen av etiketterna börjar vi använda anvisningsikoner på våra produkter under 2016. Dessa anger vilka material sprayen kan användas på. Om den lämpar sig för inomhus-/utomhusbruk och bruksanvisningar.

 


Spraymålningsfärger och grundering

Rengör ytan från fett, damm och andra orenheter .Slippapprets grovlek väljs beroende på ytans material och grovlek.Vi rekommenderar alltid att du grundmålar ytan med en Maston grundfärg som är så nära den kommande ytfärgen som möjligt. Plastytor ska alltid grundmålas först med Maston plastgrundfärg. 

Hur mycket målarfärg behöver jag?

Tumregeln är att en Maston spraymålarburk räcker till en kvadratmeter yta. Oavsett om ytan är sammanhängande(dörr) eller bruten (stolsrygg). Det går alltid åt samma mängd eftersom det sprutar mer målarfärg förbi den brutna ytan. Med Maston specialmålarfärger målar du upp till tre gånger så stor yta som med vanliga målarfärger. På de flesta förpackningar Maston spraymålarfärger anges den genomsnittliga målningsytan.

Vilka skillnader finns det mellan färger?

Se vilken färg det lönar sig för dig att välja.

 

Målarfärgtyper och deras egenskaper

Alla Maston sprayfärger passar för både inomhus och utomhusbruk, men deras egenskaper skiljer sig från varandra.

 

Alkydfärg

Alkydfärg, som vanligen kallas oljefärg, har stark lukt. Den passar även bra för rostbenägna ytor, men inte förzinkade ytor. Alkydfärg torkar långsamt till sin slutliga hårdhet. Ett nytt lager måste alltid målas våt på våt inom ca 15 minuter eller först när den torkat helt, efter 7 dygn, i annatfall kan föregående lager bubbla loss.

Se ut 100-serien

Vattenbaserad sprayfärg

Vattenbaserad färger är miljövänliga, har mild lukt och kan tvättas av från ytan med vatten ,då den fortfarande är våt. Vattenbaserad målarfärger har bättre skikttjocklek och täckningsförmåga samt längre torktid. Målarfärgen passar även för målning av styrox.

Se ut Zero