Spraymaalit - Maston
Maalatut kukkaruukut Maalatut kukkaruukut

Spraymaalit kaikille pintamateriaaleille

Mastonilta löydät sopivat maalit metallille, puulle, muoville, lasille, betonille ja vaikkapa asfaltille.

Spraymaalit

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että Maston-spraymaalit soveltuvat lähes KAIKILLE käsittelemättömille pinnoille sekä vähintään kuukauden kuivuneille ennestään maalatuille ja lakatuille pinnoille. Ainoastaan vahatut tai öljytyt pinnat muodostavat tästä poikkeuksen. On harvinaista, että Maston-spraymaali reagoi ennestään käsitellyn pinnan kanssa. Kannattaa kuitenkin tehdä koemaalaus varmuuden vuoksi ennen varsinaista maalausta. 

Maston-spraymaalit soveltuvat melkein kaikkien pintojen maalaukseen, ja niillä voit maalata lähes kaikkia materiaaleja, kuten puuta, metallia, lasia, kiveä, betonia ja kovia muoveja. Maston-erikoispohjamaalien avulla myös pehmeät muovit ja ruosteiset pinnat on mahdollista maalata.

Maston spraymaalien käyttöohjeet

Uudet ohjeikonit tulevat käyttöön tuotteissamme etikettiuudistuksen myötä vuoden 2016 aikana.  Ikonit kertovat selkeästi ja ymmärrettävästi, mille materiaaleille kukin Maston spraymaali sopii, käykö se sisä-/ ulkokäyttöön ja sen käyttöohjeet.  Vinkkejä ja ohjeita spraymaalaukseen löydät myös maalausoppaastamme (pdf) ja nettisivuiltamme.


Spraymaalaus ja pinnan käsittely

On tärkeää, että maalattava pinta on puhdas, jotta maali tarttuu siihen. Pinta kannattaa myös hioa kevyesti hiomapaperilla, tarkemmat ohjeet löydät maalausoppaastamme.   Suosittelemme käyttämään pintamaalin väriä lähinnä olevaa Maston pohjamaalia. Muovipinnat tulee aina pohjustaa ensin Maston muovipohjamaalilla. 


Eroavatko spraymaalit toisistaan?

Spraymaalien peittokyvyssä on suuria eroja.  Useimmat Maston-spraymaalipakkaukset sisältävät ohjeellisen tiedon pinta-alasta, jonka peittämiseen tuote riittää. Nyrkkisääntö on, että yhdellä Maston-spraymaalipurkilla maalaat vähintään yhden neliömetrin alan.  Maston-erikoismaaleilla maalaat jopa kolminkertaisen alan tavalliseen maaliin verrattuna.

Mitä eroja on maaleissa?

Katso mikä maali kannattaa valita. Maalien peittokyvyssä ja valuvuudessa on suuria eroja.

 

Erilaiset spraymaalit

Spraymaalien sisältämä maali vaikuttaa sen maalausominaisuuksiin, kuivumisaikaan ja pinnan laatuun. Yleisimmät spraymaalityypit ovat seuraavat:

 

Alkydimaalit

Alkydimaali, jota yleensä kutsutaan öljymaaliksi, on voimakkaan hajuinen. Se soveltuu myös helposti ruostuville pinnoille, mutta ei sinkityille pinnoille.  Alkydimaali kuivuu lopulliseen kovuuteensa hitaasti. Uusi kerros on maalattava aina märkää märälle noin 15 minuutin sisällä tai vasta kokonaan kuivana 7 vuorokauden kuluttua, muutoin edellinen kerros saattaa kuplia irti.

Tutustu 100-sarjaan

Vesiohenteinen spraymaali

Vesiohenteiset maalit ovat ympäristöystävällisiä, helppoja maalata ja mietohajuisia, joten ne sopivat erinomaisesti sisätiloissa maalaamiseen. Vesiohenteisen maalin kerrospaksuus ja peittokyky ovat suuria ja kuivumisaika pitkä. Maali soveltuu myös styroksin maalaamiseen.

Tutustu Maston Zero -maaleihin