Mod är det viktigaste. - Maston
Joni Kukkohovi

Mod är det viktigaste.

Även om du aldrig skulle ha målat kan du fatta tag i en sprayburk och börja! Ta dock inte vilken som helst burk, utan försäkra dig om att du håller i en färg som sprids jämnt och utan att rinna, täcker väl och torkar snabbt. 

Pimpning av bilen

Se hur den gamla skateboardaren och graffitiartisten Joni förvandlar familjebilen till en fantastisk street sport med sprayfärger. Gör som Joni och använd Mastons produkter för att snabbt ge bilen en trendig facelift.

Mod är det viktigaste.

”Maston utgör en väsentlig del av min arbetshistorik. Redan som barn visste jag att jag vill ha ett yrke där jag kan få en skälig utkomst genom att rita. Så jag drömde om att arbeta som AD på någon känd reklambyrå.

Jag blev intresserad av graffiti i början av 1980-talet när fenomenet landsteg i Finland. Jag lärde mig tekniken och började som en av de första att sälja min kompetens.

Även om du aldrig skulle ha målat kan du fatta tag i en sprayburk och börja!”

Under åtta års tid målade jag graffiti i olika offentliga lokaler från små modebutiker till stora förlags lobbyer. Från dessa ledde stigen mot mitt tidigaste mål och snart märkte jag att jag levde min dröm mitt i den hektiska reklamvärlden.

För tillfället arbetar jag som kreativ direktör på en stor reklambyrå.  Jag är också delägare i min mångsidiga hustru Anne Kukkohovis kosmetikföretag Supermood.

Just nu har jag inte tid att måla, men lyckligtvis kan jag delta i hobbyn genom att dela med mig av mitt kunnande till andra som är intresserade. Själv har jag specialiserat mig på graffiti, men mina tips lämpar sig för allt smått målande.

Mod är det viktigaste. Även om du aldrig skulle ha målat kan du fatta tag i en sprayburk och börja! 

Ta dock inte vilken som helst burk, utan försäkra dig om att du håller i en färg som sprids jämnt och utan att rinna, täcker väl och torkar snabbt. 

KOM IHÅG ATT DU BEHÖVER ORDENTLIGA REDSKAP FÖR ETT BRA SLUTRESULTAT

Min egen erfarenhet är att Maston har de bästa alternativen oavsett om du ska måla glas, trä, betong, plast, sten eller något annat. Med graffitina lärde jag mig snabbt att det inte ens lönar sig att överväga andra märken om man vill ha en behaglig användarerfarenhet och ett fint slutresultat.”


Joni Kukkohovi, kreativ direktör