Yamaha DT -02 uudistettu - Maston
Joni Kukkohovi Anne Kukkohovi Anne ja Joni Kukkohovi

Maston Spraymaalausvinkit

Maalausvinkit

Ulkovinkit

Yamaha DT -02 uudistettu

Yamaha DT -02 uudistettu

Olli-Pekka, Pattijoki | Julkaistu: 1.9.2017

Yamaha DT -02 uudistettu
YAMAHA DT 50 R
 
Kesän alussa hommattiin pojan kans tuollainen hiukan elämää nähnyt Yamaha DT 50 R vm. 2002. Itse mopo oli lähes ilmainen, ja ihan ajokuntoinen. Sähköt ei kuitenkaan toimineet ja kytkin luisti aikalailla. Tiedossa oli siis pientä pintaremonttia, ja männän sekä kytkinlevyjen vaihtoa.
 
Kun sitten kyseltiin sähköpostilla Mastonilta maalausvinkkejä, niin meille samalla kerrottiin, että heillä on tuollainen "Kerro ideasi" -kampanja, josta voi saada maalit jopa ilmaiseksi. Ja mehän tietty heti kerrottiin =) Mastonilta tuli nopeasti hyväksyntä, ja näin me saatiin projekti mukavasti käyntiin, ja kunnon 2k maaleilla.
 
Itse projekti meni kuitenkin enemmän ja vähemmän virallisten suositusten mukaisesti, ja siinä sähellyksessä joutui tekemään paljon ylimääräistä työtä. Kannattaa todella panostaa työohjeiden lukemiseen (ja luetun ymmärtämiseen), niin välttyy paljolta. 
 
Tankkiin jätettiin pohjalle vanha maali, joka vain matattiin ennen maalausta P800:lla hiekkapaperilla. Vanteissa pohjalla on myös vanha maali, jonka päällä valkoinen 2k pohjamaali ja oranssi pintamaali, sekä pari kerrosta lakkaa. Oranssit osat on maalattu valkoiselle pohjamaalille, jotta väristä tulisi hieman kirkkaampi.
 
 
Käytetyt välineet ja tarvikkeet:
 
- Liuotinpesuaine: Solmaster AS40
- Jarrukliineri
- Isopropyylialkoholi (rasvanpoisto)
- Hiekkapaperit (K240, K400, P800, P1200, P2000, P2500), rälläkän lamellilaikka, sekä porakoneen teräsharja
- Maston muovipohjamaali
- Maston 2k ruiskukitti, pohjamaali ja pintamaalit sekä lakat. Värisävyt RAL 2004 ja 9005.
- Maston Kuumakestomaali (pakoputki)
- Polarshine 10 kiillotusaine, jolla poistettu vesihionnan naarmut.
 
 
Uusia ulkoisia osia:
 
Äänenvaimennin
Magneeton- ja etuhammasrattaan koppa
Etulokasuoja
Takavalo ja vilkut
Kädensijat
Takavalon teline (itse tehty sinkitystä pellistä, pohjamaalina Maston 1K happopohjamaali)
Tarrat (Itse kehitelty Yamahan ja Monster Energyn logoista, ja teetetty http://www.painopiste.com/)
 
Muuta:
 
Vaihdettu mäntä, vesipumppu, jarrupalat, ketjut ja rattaat, sekä viilattu kytkinkruunusta pykälät pois ja vaihdettu levyt. Etuiskarit huollettu. Kaikki sähköliittimet käsitelty kontaktisprayllä, samoin lähes jokainen pikkunippeli on puhdistettu hammasharjan kans. Pulteista ja muttereista vaihdettu suurin osa uusiin. Kaikki vaijerit, akselit ja nivelet voideltu. Jäähdydysjärjestelmä puhdistettu sitruunahapolla...ja tietty vielä lopuksi uudet öljyt, sekä jarru- ja jäähdytinnesteet laitettu.

Työssä käytetyt tarvikkeet