Antiikkilamppu - Maston
Joni Kukkohovi Anne Kukkohovi Anne ja Joni Kukkohovi

Maston Spraymaalausvinkit

Maalausvinkit

Sisävinkit

Antiikkilamppu

Antiikkilamppu

Rita, Vantaa | Julkaistu: 21.8.2017

Antiikkilamppu
Antiikkilampun maalaaminen tuotteella Maston spraymaali 100, mattamusta (RAL9005M)
 
 
Irrotin lampunvarjostimen pois, jotta saisin maalattua lampun rungon mahdollisimman yksinkertaisesti ja tehokkaasti.
 
Puhdistin lampun rautapinnan laimennetulla maalipesulla, mutta varjostimen sen sijaan puhdistin pölystä ja liasta tehokkaasti pelkällä taikasienellä ja vedellä. 
 
Puhdistuksen jälkeen suihkutin spraymaalia noin 15 senttimetrin etäisyydeltä, useita ohuita kerroksia ohjeen mukaan-märkää märän päälle, kunnes väri peitti lampun rungon kokonaan. Tässä 100 sarjassa on tosi kätevä käännettävä suutin, joten pystyin maalaamaan sekä pysty- että vaakasuoraan ja lähempää kuin muissa spraymaaleissa.
 
Olen jo aiemmin huomannut, että tällä spraylla maalatessa kannattaa tehdä spreijaus parvekkeella ilmanvaihdon vuoksi ja silti käytän hengityssuojainta ja suojalaseja.
 
Varjostinta maalatessa mietin kankaan imukykyä ja päätin, etten suihkuta useita kerroksia siihen, vaan katson valaistusta yhden maalikerroksen jälkeen. Mattamustan värin ollessa kyseessä, päätin jättää varjostimen maalauksen tähän yhteen kertaan, niin kankaasta tuli yllttävän eläväisen näköinen, valon ollessa päällä-oikein tunnelmallinen.  Varjostin on valon päällä ollessa  "batiikkinen".     
 
Käytän lampussa energialamppua, joka ei lämpene kuumaksi ja näin ollen on paloturvallinen.

Työssä käytetyt tarvikkeet